Buurt Filmfestival, een festival in Hoorn waar korte films, videoreportages, vlogs en documentaires worden vertoond. Waar inwoners en omgeving zelf de hoofdrol spelen. Het laat zien wat er allemaal afspeelt in de verschillende buurten van Hoorn, het doel hiervan is om mensen bij elkaar te brengen. We willen mensen prikkelen en aansporen om te spreken over onderwerpen die zich afspelen bij hun in de buurt.

In het voorjaar van 2019 zal het Buurt Film Festival Hoorn (BFFH) voor het eerst plaats vinden. Hoorn zal de gemeente zijn waar de films tentoongesteld worden voor inwoners en ander publiek. Korte films, videoreportages, vlogs en documentaires krijgen aandacht op dit festival, wat geschikt is voor jong en oud.

BFFH heeft als missie om buurten in Hoorn en omgeving met elkaar te verbinden. Dit door middel van het vertonen van films zoals korte films, videoreportages, vlogs en documentaires die worden ingezonden dóór en gaan óver mensen uit Hoorn, Bangert, Zwaag en Blokker. Hierdoor worden verhalen die zich afspelen in de buurt letterlijk zichtbaar. Hiermee willen we bereiken dat het publiek en mensen in Hoorn en omgeving bewust worden van wat er in de buurt en in andere wijken afspeelt. Kernwoorden die wij willen nastreven zijn: saamhorigheid, transparantie binnen buurten, groots maar klein.

In de eerste editie zullen we ons voornamelijk op Hoorn en haar directe omstreken richten, in de toekomst is er de visie om dit ook door te trekken naar West-Friesland.

Monique Keeris

Monique Keeris

Bestuurslid & initiatiefnemer

Sinds 2016 woon ik in Hoorn, nog heel kort eigenlijk. Over Horinezen en Horenaren weet ik nog weinig. Als programmamaker bij KRO-NCRV ben ik juist benieuwd naar de verhalen die mensen te vertellen hebben. Ik zie er dan ook naar uit om meer te weten te komen wat er leeft in Hoorn!  Mijn wens is om tijdens ons Filmfestival de kijker te verrassen, ontroeren en vermaken. Maar bovenal, dat het een middag wordt met filmpjes die inspireren, tot gespreksstof leiden en mensen samenbrengt.

Vera Pentinga

Vera Pentinga

Voorzitter

Sinds mijn 15e houd ik mij bezig met het organiseren van festivals en evenementen. Tijdens mijn studie heb ik Stichting Buuf opgezet waarmee ik met leuke teams prachtige festivals heb mogen vormgeven en uitvoeren. Deze keer hebben we weer een mooi doel; het samenbrengen van enthousiaste filmmakers.

Cas Knol

Cas Knol

Penningmeester

Al van jongs af aan heb ik interesse in film. Ik hou er van om met mensen om te gaan en zou dolgraag erachter willen komen wat er zich allemaal in Hoorn afspeelt waarvan ik persoonlijk niets afwist. Daarom vind ik het onwijs leuk om dit unieke filmfestival te mogen organiseren voor Hoorn.

Marjel de Vries

Marjel de Vries

Secretaresse

Ik breng graag mensen dichter bij elkaar. Een mooie manier om dit te doen, is doormiddel van film. Echte makers die echte verhalen vastleggen, om zo de mensen in Hoorn een beetje dichter bij elkaar brengen. Daar werk ik graag mee.

Cherelle Meijer

Cherelle Meijer

Bestuurslid

Ik vind het erg leuk om mensen met elkaar te verbinden en ik denk dat dit festival een mooie manier is om elkaar(s werk) te leren kennen en om van elkaar te leren. Het is mooi om de creatieve geest, zowel jong als oud, te stimuleren!

Paul Stroomer

Paul Stroomer

Adviseur

Eigenlijk ben ik gewoon nieuwsgierig. Als Horinees ben ik ook trots op onze bruisende stad. De combinatie van deze twee komt samen in ons buurtfilmfestival. Als lid van de videoclub Hoorn en bewoner van de regio, denk ik bovendien dat ik het een en ander kan bijdragen en leren van dit project.

Contact

Mail

info@buurtfilmfestivalhoorn.com

Tel:

Monique Keeris: 06 52 62 68 05

Cas Knol: 06 36 23 40 01 

Interessante Links

Designed by: